Skip to main content

Contactlenzen

Starten met lenzen en zie je door het bos de bomen niet meer? Dit kun je wel eens hebben bij het zoeken naar informatie over contactlenzen. Bij Optiek De Ridder nemen we daarom uitgebreid de tijd om u te adviseren bij de keuze van uw nieuwe contactlenzen, alsook bij het aanleren om ze op een vlotte en hygiënische manier in en uit te nemen. Kom gerust langs voor een lens op maat van uw ogen en levensstijl. We stellen alvast enkele van de verschillende mogelijkheden aan u voor:

Daglenzen

Zijn zachte contactlenzen die slechts 1 dag gedragen worden en hebben daarom geen onderhoud nodig, dit maakt deze lenzen ook zeer hygiënisch. Door elke dag te starten met een nieuw paar lenzen, krijgen uw ogen meer zuurstof en zorgt dit automatisch voor een hoger draagcomfort.

Weeklenzen

Zijn zachte contactlenzen die gedurende één of twee weken gedragen kunnen worden en die je zoals maandlenzen ’s avonds uithaalt en bewaart. Weeklenzen zijn van een iets dikker materiaal dan daglenzen en dienen goed te worden onderhouden met de juiste onderhoudsproducten.

Maandlenzen

Zijn zachte contactlenzen die u maximaal dertig dagen kan dragen en zoals weeklenzen elke avond uithaalt en bewaart. Ook maandlenzen zijn van een iets dikker materiaal en dienen steeds goed te worden onderhouden met de juiste onderhoudsproducten. Maandlenzen bieden een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Torische lenzen

Zijn zachte contactlenzen met een cilinder en zijn speciaal ontwikkeld voor ogen met astigmatisme. Astigmatische ogen zijn vaak niet helemaal rond, maar eerder ovaal. Torische lenzen zorgen voor een perfecte correctie van een cilindrische afwijking en zijn zowel in dag-, week- als maandlenzen verkrijgbaar.

Multifocale lenzen

Zijn zachte contactlenzen die u zowel van dichtbij, op tussenafstand en veraf comfortabel en scherp zicht bieden. Ze worden gebruikt door personen met presbyopie of ouderdomsverziendheid. In een multifocale lens worden de verschillende sterktes die nodig zijn verwerkt, ze zijn zowel in dag- als maandlenzen verkrijgbaar.

Vloeistoffen

Lenzenvloeistof wordt dagelijks gebruikt om uw week- of maandlenzen te reinigen en te onderhouden. Ze zorgen ervoor dat uw lenzen worden gedesinfecteerd en fris blijven. Het is zeer belangrijk dat u kwalitatieve en de juiste vloeistof gebruikt voor uw type lenzen. Speciaal voor korte vakantie of uitstap, bestaan er aangepaste reispakketten die toegelaten worden in uw handbagage.