Skip to main content

Glazen

Enkelvoudig of Unifocaal

Enkelvoudige glazen of unifocale glazen, zijn brilglazen die één type oogafwijking corrigeren, ze verbeteren het zicht voor veraf of voor nabij, de sterkte is over het gehele glas gelijk. Afhankelijk van uw noden en wensen zijn er verschillende mogelijkheden beschikbaar bij enkelvoudig glas, zo kan uw glas verkleurend zijn, een anti-kras of ontspiegelingslaag bevatten of eventueel zelfs een blauwfilter voor het filteren van overtollig blauw licht (Computer, tv, smartphone, …)

Multifocaal of Progressief

Multifocale glazen of progressieve glazen hebben in eenzelfde glas verschillende correcties, ze verbeteren het zicht voor zowel veraf, dichtbij als alle tussenafstanden. Anders dan bij bifocaal (met segment onderaan het glas) is er bij multifocaal geen plotse overgang en vloeit de sterkte geleidelijk aan over. Belangrijk, geef uzelf de tijd om uw ogen te laten aanpassen aan een multifocale bril. Door de andere manier van kijken moeten uw ogen en hersenen zich eerst aanpassen. Het kan in het begin bijvoorbeeld moeilijk zijn om afstanden in te schatten.

Beeldschermglazen

Beeldschermglazen of computerglazen zijn ontwikkeld om zowel dichtbij (leesafstand) als tussenafstand scherp te zien en dit zonder grote overgang. Het zorgt voor een rustiger zicht en een minder grote inspanning van de ogen. Deze glazen worden veel gekozen samen met een blauwfilter die op zijn beurt het overtollig blauw licht (Computer, tv, smartphone, …) filtert.

MiYOSMART-glazen

MiYOSMART is een veilige, niet-invasieve en doeltreffende oplossing voor de behandeling van myopie (bijziendheid) bij kinderen. Deze innovatieve brillenglazen corrigeren niet alleen het gezichtsvermogen, zodat je kind zowel dichtbij als veraf goed kan zien. Ze helpen ook om de toename van de bijziendheid af te remmen. Het is een veilige en gemakkelijke behandeling, omdat deze vergelijkbaar is met het dragen van gewone brillenglazen. Het materiaal van de brillenglazen is licht, dun, schokbestendig en biedt UV-bescherming.